Voorstel Blok voor hypotheek kan duur uitvallen

Volgens het voorstel van minister Blok van Wonen kunnen starters die een hypotheek afsluiten vele tienduizenden euro’s duurder uit zijn dan met het bestaande alternatief, een annu├»taire hypotheek.

Bij een hypotheek van 170.000 euro, een normale prijs voor een starterswoning, kan het verschil over de volledige looptijd al op lopen tot bijna 50.000 euro. Hiermee gaan wel lagere maandlasten gepaard.

Alleen van een hypotheek die in 30 jaar volledig afgelost wordt kan sinds 1 januari de rente worden afgetrokken van de belastingen. De hoge maandlaste kunnen vooral voor starters de eerste jaren een drempel vormen. Daarom heeft minister Blok voor Wonen een alternatief bedacht.

In de nieuwe regeling, waarover begin maart meer details over naar buiten komen, kunnen kopers naast de hypotheek ook nog een aparte lening afsluiten. Met deze lening kunnen ze dan de hoge maandlasten in het begin verlagen. Voor de hypotheek van 170.000 euro betekent het dat de bezitters geen 649 euro, maar 547 euro per maand zullen aflossen.

Bron: NOS.nl

Uw huis VERKOPEN?

Dit is hoe het werkt:

1

U vult uw gegevens in

Vul uw gegevens, wat informatie over uw huis en eventuele opmerkingen in via ons contactformulier.

2

Wij nemen contact op

Wij bekijken uw aanvraag en nemen contact met u op om een afspraak te maken.

3

Wij bieden op uw huis

Nadat wij uw huis bezichtigd hebben, brengen wij een bod uit.